Semnatura Electronia eID in Romania - Aspecte Reglementare si Implementare
Lumea se schimbă iar interacțiunile digitale vor deveni norma in relațiile contractuale cu partenerii de afaceri si autoritățile publice.
Adoptarea la scara largă a semnăturilor electronice și a înregistrărilor digitale este un proces cu o relevanță deosebită in actualul context.
Insă, cu fiecare avans legal și tehnic, rămân multe de făcut in implementarea practică din Romania.
Desi odată cu publicarea OUG 38 în vigoare de la 7 aprilie 2020 care conferă o valoare juridică sporită semnăturii electronice, se crează cadrul legislativ pentru accelerarea procesului de interacțiune electronică, rămân multe semne de intrebare in implementarea practică din Romania, generate si de dificultatea de corelare cu prevederile Regulamentului eIDAS.
Vă vom prezenta in cadrul conferinței principiile care ghidează organizațiile guvernamentale, publice și private prin inițiative de transformare digitală și soluții de promovare a semnăturilor electronice la distanță și înregistrărilor electronice sigure și accesibile în Romania.
AGENDA SUBIECTE DEZBATERE SI PREZENTĂRI
- Stadiul actual al reglementării și implementării în practica românească și europeană
- Identitatea electronică – Regulamentul eIDAS
- Tipuri de semnătură electronică și efectele lor juridice
- Digital Transformation HUB - Cum se pot implementa procesele de semnare electronica in mai putin de 3 luni calendaristice?
- Cum alege instituția publică tipul de semnătură electronică solicitată?
- Efecte juridice pentru semnături electronice provenind dintr-un stat non-UE
- Evaluarea nivelului de securitate și verificarea informațiilor de identitate electronică
- Automatizarea procesului de semnare electronică
- Fluxuri de semnare și integrarea funcționalitătilor pentru procesarea documentelor
- Opțiuni pentru emiterea certificatelor digitale de semnătură electronică calificată
- Bune practici și aspecte de integrare a semnăturii electronice
- Analiza riscurilor și clasificarea datelor
Înscriere: Participarea in audienta este gratuita. Vizitati pagina de inregistrare pentru a primi codul de acces.
INFORMATII GENERALE
Limba de desfasurare si prezentare: română
Condiții de înregistrare: Programul și temele sesiunilor de discutii pot fi modificate. În cazul în care conferința va fi anulată din motive de forță majoră, sau pentru alte motive obiective, organizatorul își rezervă dreptul de a anula conferința. În cazul anulării, toți participanții vor fi informați cu promptitudine.
Protecția datelor și partajarea detaliilor de contact
Organizatorul conferinței va colecta și păstra datele dumneavoastră personale pentru pregătirea și desfășurarea conferinței, precum și pentru a vă informa cu privire la viitoarele proiecte legate de sectorul dumneavoastră și de domeniul de activitate. Datele dvs. de contact vor fi transmise numai partenerilor implicați direct în procesul de organizare a conferinței . Dacă aveți întrebări cu privire la politica noastră de confidențialitate și la procesarea mesajelor dvs. de poștă electronică și a datelor personale aferente, nu ezitați să ne scrieți la [email protected]
10:00 - 10:05 |
INCEPERE WEBINAR
|
10:05 - 11:30 |
Stadiul actual al reglementării și implementării în practica românească și europeană
Invitați confirmati
AGENDA SUBIECTE DEZBATERE SI PREZENTĂRI
|
11:30 - 12:00 |
SESIUNE DE INTREBARI
Discuții libere, Q & A |
Grupul Asseco SEE este una dintre cele mai mari companii IT din domeniul producției și implementării de soluții și servicii software proprii în regiunea Europei de Sud-Est, Turcia, Spania, Portugalia, Andorra, Columbia, Peru, Republica Dominicană, Slovacia și Republica Cehă. Compania oferă soluții ITC pentru diverse industrii, inclusiv sectorul financiar, sectorul de plăți, administrația publică și telecomunicații. Compania oferă produse și servicii de plăți sub brandul Payten. Din octombrie 2009, acțiunile Asseco South Eastern Europe (WSE: ASEECOSEE, ASE) sunt cotate la Bursa de Valori din Varșovia. Asseco SEE Group are 2.700 de angajați în 21 de țări. Peste 10 bănci din cele 15 cele mai mari din sud-estul Europei sunt deja clienți ai Asseco SEE.
Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii din Romania – ANIS este singura asociatie patronala romaneasca a industriei de software si servicii IT.
Cu o comunitate puternica a firmelor de tehnologie, ne-am propus crearea unei stranse cooperari intre companii, guvern, autoritatea publica si mediul academic in scopul dezvoltarii potentialului industriei high-tech romanesti si a calitatii sistemului educational in domeniile STEM.
Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) a fost înființată în anul 2012 ca un liant între sectorul public și mediul de afaceri, pentru promovarea practicilor de succes și facilitarea unei schimbări culturale în domeniul securității informației. Identificarea și sesizarea factorilor cu competențe administrative în cazul eventualelor deficiențe de pe piața IT, precum și pentru coagularea unor forme de parteneriat public-privat care să conducă la creșterea eficienței și operaționalității sistemelor informatice implementate în România au fost preocupări constante ale asociației. ANSSI este o organizație neguvernamentală, nonprofit, profesională și independentă. Ea reunește aproximativ 50 de membri, companii cu aproximativ 25000 de angajați, reprezentând 25% din totalul salariaților din industria de IT și comunicații. Membrii ANSSI, prin spectrul larg și diversitatea de capabilități tehnico-profesionale deținute, formează un grup reprezentativ la nivel sectorial, ale cărui teme de interes reflectă fidel preocupările generale ale domeniului.
Procedura de accesare a videoconferinței pe platforma de webinar ZOOM
Accesare ZoomMeeting în browserul de internet
- Se accesează link-ul oferit de către GovNET pe e-mail, apoi click launch video
- Se introduc Meeting ID și parola (din mailul primit)
Se deschide aplicația ZOOM, unde ne putem conecta CU CONT existent, CONT NOU sau FĂRĂ CONT
Pentru alte detalii va rugam sa contactati echipa de organizare adresa: [email protected]